17 септември, 2019

Радио

Интересни факти за женските гради

29 март, 2011, Нема коментари
Женските гради се интересна тема, особено за мажите. Иако сите мислат дека знаат сè за нив, сепак има многу мистериозни работи кои неодамна се откриени. 1.  Просечната тежина на дојката тежи околу пола килограм,...

Ментол цигарите се ризични како и обичните цигари

29 март, 2011, Нема коментари
Иако до скоро време мислењата кај научниците беа поделени сепак на крајот се докажа дека ментол цигарите се подеднакво ризични како и обичните цигари. Едната страна од научниците сметаа дека цигарите со вкус на...

Емоционална интелегенција

29 март, 2011, Нема коментари
Покрај општата интелегенција или IQ фактор постои и емоционална интелегенција или EQ. Научниците се обидуваат да објаснат како овие два вида на интелегенција се надополнуваат. Голем број истражувачи тврдат дека коефициентот на интелегенција IQ...

Необични чевли

28 март, 2011, Нема коментари

Нега на кожата на грбот

28 март, 2011, Нема коментари
Сега е вистинското време да започнеме со посебна нега на кожата на грбот, бидејќи гардеробата која допрва треба да ја облечеме може да покаже некои недостатоци кои вешто ги криевме под дебелата зимска облека....

Занемареноста на ензимите носи последици

28 март, 2011, Нема коментари
Ензимите се хемиски соединенија кои овозможуваат обработка на храната што ја јадеме и квалитетна апсорпција на хранливите состојки. Нивната улога е незаменлива, но често и се занемарува. Всушност од ензимите зависат многу процеси во...

Секоја десетта жена е неверна

28 март, 2011, Нема коментари
Американскиот портал “Village” спроведе едно истражување во кое биле анкетирани 2000 жени од 18 до 49 години, со цел да открие колкав процент од жените се неверни. Резулатите од анкетата покажуваат дека секоја десета...

Десет главни причини за прекин на врската

25 март, 2011, Нема коментари
Еден американски женски портал направи анкета за да ги дознае кои се главните и најчести причини за прекин на всрката. Во анкетата учество земале 1400 жени, а одговорите кои ги дале се навистина изненадувачки....

Victoria Secert со нова колекција за долна облека

25 март, 2011, Нема коментари
Модниот бренд Vuctoria Secret ја дополни својата колекција за долна облека со нови парчиња. Новата колекција беше претставена од моделите Адријана Лима и Кендис Свенепол.

Благодетите на целерот

24 март, 2011, Нема коментари
Целерот е доста употребуван во исхраната, но најчесто како зачин кој го подобрува вкусот на јадењето, а ретко кој од нас ги знае сите негови придобивки. Целерот е зеленчук кој го намалува нивото на...

Неколку работи кои треба да ги направите пред депилацијата

24 март, 2011, Нема коментари
На многумина од нас депилацијата на бикини зоната е постапка која е многу болна. Но, следниот пат пред да одите на депилација потребно е да знаете неколку работи. Пред да одите на депилација, барем...

50-те се повторно во мода

24 март, 2011, Нема коментари
Оваа сезона оние кои сакаат да изгледаат модерно и сакаат да го следат трендот потребно е да го следат стилот на облекување кој бил модерен во 50-те години. Па така се препорачува да се...

Храна која ќе ви помогне при менопаузата

23 март, 2011, Нема коментари
Нутриционистите препорачуваат жените кои влегуваат во менопауза да внесуваат повеќе мешункаст зеленчук токму поради нивниот состав. Мешункастиот зеленчук содржи многу калциум, калиум, железо и многу витамини кои ја спречуваат можноста од кршење на коските....
Почетна // Категорија "живот" (Page 889)
Горе