15 октомври, 2019

Радио

Почина македонската пливачка легенда Атина Бојаџи

28 декември, 2010, Нема коментари
Ненадејно, на 69-годишна возраст во Скопје почина легендата на македонското пливање Атина Бојаџи. Родена е во Охрид на 13 март 1944 година. Уште на 11- годишна возраст успева да ги собори сите македонски рекорди...

Милошоски: Спорот со името да продолжи под чадорот на ОН

19 декември, 2010, Нема коментари
Шефот на македонската дипломатија Милошоски вели дека решавањето на македонско – грчкиот спор треба да продолжи под чадорот на Обединетите Нации. “Ние цениме дека најдобро би било доколку македонско – грчкиот дијалог продолжи под...

Поларни температури низ целата држава

16 декември, 2010, Нема коментари
Македонија утрово се разбуди на поларни температури кои во некои градови беа и до 17 степени под нулата. Последните податоци околу температурата во македонските градови покажуваат дека само во Гевгелија температурата е еден степен...
Почетна // вести // Категорија "македонија" (Page 21)
Горе