28 мај, 2017

Радио

Акциите на Yahoo растат, поради шпекулациите од можна продажба на компанијата

9 ноември, 2010, Нема коментари
Акции на оваа комоанија нагло пораснаа за 5% поради гласините дека истата ќе се продава. Акции на Yahoo скокнаа речиси 6% до 17,60 $ на почетокот на тргувањето во Њујорк. Некои медиуми тврдат дека...

Apple стекна компанија за слушалки

9 ноември, 2010, Нема коментари
Apple ја купи компанијата Wi-Gear, која е специјализирана за производство на безжични слушалки, и веќе почна да се шпекулира дека новите серии на iPhone и iPod ќе бидат со Bluetooth безжични слушалки. Иако ниту...

4G технологијата во Њујорк

1 ноември, 2010, Нема коментари
4G може да завземе голем дел од корисниците на бежичните мрежи, откако компанијата Sprint Nextel ја пушти во понеделникот WiMAX 4G мрежата во Њујорк. Од компнијата најавија дека новата генерација на безжични услуги е...

HP го претстави Slate 500 за бизнис корисниците

1 ноември, 2010, Нема коментари
Новиот HP таблет уред конечно го доби својот изглед и покрај кратката маркетинг кампања предходно, сепак HP сега превзема чекори за позиционирање на Slate 500 како бизнис уред, претставувајќи го својот потенцијал како уред...

Нокиа ќе го зголемува растот преку најсиромашните земји во светот

1 ноември, 2010, Нема коментари
Финската компанија за телефони реши да ја зголемува продажбата и фокусот да го стави на најсиромашните земји во светот. Алатката Ovi Life Tools која покрива информации од областа на земјоделството, образованието, забавата беше ланисирана...

Непризнатиот пронаоѓач на компјутерот

24 септември, 2010, Нема коментари
Томас Едисон ја измисли светилката, Никола Тесла наизменичната струја, но кој го измисли компјутерот? На основа на правото за патент, може да се одговори дека пронаоѓач на компјутерот бил англискиот математичар, филозоф и политички...

Медиатек ќе се придружи со Оха за да направат поевтини Андроид телефони

24 септември, 2010, Нема коментари
Компанијата Медиатек е позната по тоа што ги снабдува сите чипсетови за производителите на телефони во Кина. Повеќето евтини телефони на кинескиот и индискиот пазар се поддржани од оваа компанија. Компанијата е подготвена да...

10 причини за да го изберете Microsoft Office 2010

24 септември, 2010, Нема коментари
Новиот Office 2010 ви нуди моќни начини да ја извршите работата во канцеларијата, дома или на училиште. Брзо и креативно ќе ве освои преку подобрени и едноставни алатки, шаблони, шематски бои и можности за...

ЕУ го ограничува роамингот на 50 евра

24 септември, 2010, Нема коментари
Со аргументи за исклучителна важност на новиот пропис Европската Комисија наведе еден пример од минатата година кога еден германец во Франција на својот мобилен телефон симнал телевизиски програм, а по враќањето дома се шокирал...

Компјутер кој ќе работи како човечкиот мозок

24 септември, 2010, Нема коментари
Тим научници од Јапонија и САД вртат нова страница во историјата на компјутеризацијата. Тие успеаа да конструираат компјутер со само две молекули, кој по своите карактеристики и начинот на работа повеќе наликува на човечкиот...

Таблет компјутер од Cisco

24 септември, 2010, Нема коментари
Американскиот гигант Cisco ќе лансира таблет компјутер за бизнис корисници. Cisco Cius работи со оперативниот систем Андроид на Гугл и и овозоможува осум часа работа на батеријата. Клиентите ќе можат да го тестираат Cius...

Компјутер ќе преведува антички јазици

24 септември, 2010, Нема коментари
Aрхеолозите ги имаат преведено речиси сите јазици кои некогаш се користеле. Сепак осум нетолку разбирливи записи останале и до ден денеска мистерија. Досега истражувачите не помогнале многу во изградба на компјутер кој че може...

Саудицијте против BlackBerry

24 септември, 2010, Нема коментари
Саудиската комисија за комуникации и технологија побара од мобилните компании во земјата да ги стопираат BlackBerry услугите, почнувајќи од 5-ти август. Ова се однесува на бизнис компании и поединци, бидејќи производителот на уредите не...
Почетна // Категорија "хај-тек" (Page 96)
Горе